Arkitekterna för helt vanliga unika människor

Bygglovsbutiken.  Ett rutinerat arkitektkontor i Göteborg med snart 20 års erfarenhet av bygglov för tillbyggnader och nya arkitektritade villor. Vi finns mitt i centrala Göteborg vid Korsvägen. Vår genomgående tanke är helhetssynen. Vi är med hela vägen: skisser, ritningar, byggare - ända till färdigt hus. Ännu bättre, ni är också med hela vägen. Vi tänker ordet TILLSAMMANS. Ett mycket tänkvärt ord.

Team Bygglovsbutiken, Göteborgsarkitekterna i Centrum, men vi växer och vi söker fler arkitekter.

Per Ekberg

Senior arkitekt

Tekniskt kunnig arkitekt, en Chalmersutbildad rutinerad praktiker som redan under mycket unga år fick ett intresse för byggande i den egna släktens byggmaterialhandel. Sedan var det bara att köra på. Med utbildning, med att rita och konstruera och med att bygga. Startade Bygglovsbutiken för femton år sedan för att kontoret/butiken skulle bli en ledande specialbutik för arkitektritningar för bygglov med en speciell inriktning på tillbyggnader. Tillhör den generation som kan hantera en vanlig penna, men har samtidigt varit med i utvecklingen av CAD-program redan från början. Jag lovar: Inget konstigt “arkitekt-hitte-på”. Det vi ritar och konstruerar fungerar att bygga i verkligheten på ett ekonomiskt vettigt sätt. Kanske är det därför vi får så goda omdömen från våra kunder för vårt sätt att arbeta.

Andreas Lindblom

Arkitekt SAR/MSA

Utbildad på Chalmers och dessutom i Barcelona, med mångårig erfarenhet av både stora och små projekt i alla stadier av hela processen. Vill helst utforma byggnader i nära samverkan med beställare och användare. Med samlade önskemål, förutsättningar och idéer i centrum söker jag kreativa och fungerande lösningar såväl planeringsmässigt som byggnadstekniskt.

Sophie Hjertqvist

Arkitekt MSA

Utbildad på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. En arkitekt som brinner för att arbeta i nära samverkan med både kund och byggteknik. Jag vill skapa en personlig kontakt och vara med och utveckla en livskvalité med goda lösningar i balans med långsiktig hållbarhet. Mitt ledord är `less is more´ där arkitekturen får tala sitt tydliga språk och förhåller sig till omgivningen, där material och kluriga byggnadstekniska lösningar samspelar. Har en förkärlek till naturmaterialet trä i alla dess former.

Pontus Hedström

Arkitekt Chalmers

Arkitekt med kärlek till pennan och det kreativa arbetet. Inriktad både på tillbyggnad och nybyggnad, med utgångspunkt i platsens förutsättningar, materialens karaktär och bygghantverkets möjligheter. Och självklart: utefter beställarens behov och vision. Ett bra byggprojekt präglas av helhetstänkande, god kommunikation, lyhördhet och förståelse mellan beställare och arkitekt.

Frida Forkman

Arkitekt Chalmers

Utbildad arkitekt från Chalmers och Umeå Universitet med ett stort intresse i konstruktion, funktion och estetik. Genom att knyta an till platsen tycker jag det är viktigt att studera den befintliga miljön så att slutresultatet passar in i sin kontext. Jag värderar också god kommunikation mellan arkitekt och beställare för att tillsammans plocka upp detaljerna som gör att projektet blir personligt och tilltalande. Varje del i ett hus behöver bearbetas för att skapa en bra helhet därför prioriterar jag alla delar lika högt i ett projekt från ljusinsläpp till rumsindelning.
 

Peter Stranderman

Certifierad kontrollansvarig

Vid nybyggnad och de flesta tillbyggnader krävs en certifierad kontrollansvarig av Byggnadsnämnden. Peter fungerar dessutom som byggteknisk rådgivare och bollplank på plats – innan och under själva bygget. Kommer helst med så tidigt som möjligt in i själva projektet. Gärna redan vid ”första-skissen-mötet”. 

Din Arkitekt i Göteborg. Ny studio 2022 - Vi söker fler arkitekter.

Har ditt eget hus blivit för trångt eller har du precis köpt ett nytt hus och funderar på en helt anpassad utbyggnad? Detta har blivit vår huvudinriktning, kräver lite mer av oss än att bygga ett nytt hus – eftersom man måste förhålla sig till det som redan finns. Här kan du läsa mer om hur vi skapar din helt unika arkitektritade tillbyggnad – vårt specialområde. Kanske en större tillbyggnad i gammal stil som fördubblar husets ytor? Eller kanske ett året-runt-uterum? Eller en nybyggnad av en funkisvilla, eller kanske föredrar du ett hus i klassisk stil, men med moderna inslag i stil och funktion?

Alltid arkitektritat av oss. Rutin med snart 20 års erfarenhet. Det handlar om hantverk - i alla led.

Vi växer och söker ytterligare arkitekt och konstruktör - frilans. Vi kommer också att behöva fler licensierade kontrollansvariga till vår verksamhet.

Vi har öppnat en ny studio tillsammans med vår samarbetspartner Byggperspektiv AB från årsskiftet.

Nära. Tvärs över gatan - Eklandagatan 17. Vi kallar den  STUDIO ANDRA SIDAN.

Exempel på ett lyckat projekt. Tillbyggnad av villa. - Arkitekt i Göteborg

Före och efter bilder på en tillbyggnad - Arkitekt i Göteborg.

En nybyggnad av ett hus är kanske den största investering man gör i livet. Arkitektritat för dig som vill skapa ditt eget unika hus.

Vill du bygga nytt? Kontakta då oss på bygglovsbutiken, din arkitekt i Göteborg.

Kostnadskalkyl & Kostnadsförslag

Du får en kostnadskalkyl redan vid “första-skissen-mötet”. När vi kommit igång får du avstämningar under hela resans gång. Till nästa steg får du ett kostnadsförslag från vår självständiga byggentreprenör. Vi har samlat hela kedjan i ett nytänkande totalprojekt med egna byggare: HOUSE on demand

Använd kontakt eller ring 031 - 81 12 00 alternativt mail info@bygglovsbutiken.se  Meddela alltid telefonnummer i ditt mail, vi har säkert lite frågor...