Arkitekt i Göteborg

"Våra bygglovsritningar fungerar att bygga efter - på ett realistiskt och ekonomiskt sätt."

Bygglovsbutiken. Vi är vad vi heter - ett rutinerat arkitektkontor i Göteborg med mer än 15 års projekterfarenhet av bygglovsritningar för tillbyggnader och nya arkitektritade hus. Vi finns mitt i centrala Göteborg vid Korsvägen. 

Detta gör vi - för helt vanliga unika människor: 

Många års erfarenhet som arkitekter har delvis förändrat vår syn på yrkesrollen. Steg för steg har vi förändrats från att bara vara arkitekter till att också bli kommunikatörer. Våra kunskaper och erfarenheter finns naturligtvis kvar, men sättet att presentera våra tankar har förändrats mycket genom åren. Oavsett hur mycket vi vet om konstruktion och design, så är det först i kommunikation med brukare och byggare, som kunskapen räknas. Vi har en helhetssyn i allt vi ritar, och har egna byggare som "talar samma språk" som oss.  Testa oss! Boka ett "första-skissen-möte" !

Vilka vi är:

Team Bygglovsbutiken, Göteborgsarkitekterna i Centrum:

Per Ekberg

Senior arkitekt

Tekniskt kunnig arkitekt, en Chalmersutbildad rutinerad praktiker som redan under mycket unga år fick ett intresse för byggande i den egna släktens byggmaterialhandel. Sedan var det bara att köra på. Med utbildning, med att rita och konstruera och med att bygga. Startade Bygglovsbutiken för femton år sedan för att kontoret/butiken skulle bli en ledande specialbutik för arkitektritningar för bygglov med en speciell inriktning på tillbyggnader. Tillhör den generation som kan hantera en vanlig penna, men har samtidigt varit med i utvecklingen av CAD-program redan från början. Jag lovar: Inget konstigt “arkitekt-hitte-på”. Det vi ritar och konstruerar fungerar att bygga i verkligheten på ett ekonomiskt vettigt sätt. Kanske är det därför vi får så goda omdömen från våra kunder för vårt sätt att arbeta.

Andreas Lindblom

Arkitekt SAR/MSA

Utbildad på Chalmers och dessutom i Barcelona, med mångårig erfarenhet av både stora och små projekt i alla stadier av hela processen. Vill helst utforma byggnader i nära samverkan med beställare och användare. Med samlade önskemål, förutsättningar och idéer i centrum söker jag kreativa och fungerande lösningar såväl planeringsmässigt som byggnadstekniskt.

Peter Stranderman

Certifierad kontrollansvarig

Vid nybyggnad och de flesta tillbyggnader krävs en certifierad kontrollansvarig av Byggnadsnämnden. Peter fungerar dessutom som byggteknisk rådgivare och bollplank på plats – innan och under själva bygget. Kommer helst med så tidigt som möjligt in i själva projektet. Gärna redan vid ”första-skissen-mötet”. 

Din Arkitekt i Göteborg.

Har ditt eget hus blivit för trångt eller har du precis köpt ett nytt hus och funderar på en helt anpassad utbyggnad? Detta har blivit vår huvudinriktning, kräver lite mer av oss än att bygga ett nytt hus – eftersom man måste förhålla sig till det som redan finns. Här kan du läsa mer om hur vi skapar din helt unika arkitektritade tillbyggnad – vårt specialområde. Kanske en större tillbyggnad i gammal stil som fördubblar husets ytor? Eller kanske ett året-runt-uterum?

Alltid arkitektritat av oss. Det handlar om hantverk, inget fabrikstillverkat du bara “sätter dit”.

En nybyggnad av ett hus är kanske den största investering man gör i livet. Arkitektritat för dig som vill skapa ditt eget unika hus.

Kostnadskalkyl & Kostnadsförslag

Du får en kostnadskalkyl redan vid “första-skissen-mötet”. När vi kommit igång får du avstämningar under hela resans gång. Till nästa steg får du ett kostnadsförslag från vår självständiga byggentreprenör. Vi har samlat hela kedjan i ett nytänkande totalprojekt med egna byggare: HOUSE on demand

Använd kontakt eller ring 031 - 81 12 00 alternativt mail info@bygglovsbutiken.se